Kemaskini Terakhir: Ahad,16 Mei 2021
A- A A+

logo

nextgen

 
mygov2
mindef
atm
army
navy
msc

BERITA UTAMA

Error: No articles to display

INFORMASI TERKINI

Kemunculan militan Daesh pada bulan Jun 2014 telah menunjukkan revolusi pemodenan kumpulan atau organisasi pengganas...
#CAP55 ini berupaya menjadi pemacu utama dalam transformasi kesiapsiagaan di peringkat strategik...
Naratif yang paling utama disebarkan oleh Daesh @ ISIS adalah berkenaan penegakan sebuah Khilafah Islamiyah...
Fenomena Foreign Terrorist Fighters (FTF) ataupun pengganas asing merupakan satu bentuk ancaman keganasan...
Kemunculan militan Daesh pada bulan Jun 2014 telah menunjukkan revolusi pemodenan kumpulan atau organisasi pengganas...

BERITA DARI PANGKALAN

Error: No articles to display

BERITA DARI PUSAT LATIHAN

Error: No articles to display

TENDER & SEBUT HARGA

- TIADA TENDER @ SEBUT HARGA TERBUKA BUAT SETAKAT INI. HARAP MAKLUM. -

 

     
JUMLAH PELAWAT

APLIKASI TELEFON PINTAR

MEDIA SOSIAL TUDM
23467603
Hari Ini
Semalam
Minggu Ini
Minggu Lepas
Bulan Ini
Bulan Lepas
Jumlah
3106
4302
26895
23218468
80871
233238
23467603

IP Anda: 3.235.236.13
16-05-2021
 
smartapps
facebook twitter youtube3 rss
qrcode
       
       
       

FB IMG 1595379846264FB IMG 1595379848966

SENDAYAN, 21 JUL 20 - Institut Kepimpinan Pengurusan (INSKEP), Pangkalan Udara Sendayan telah mengadakan Majlis Pembukaan Kursus 'Basic Trainer Course' (BTC) Siri 267/20.

Majlis pembukaan kursus yang melibatkan seramai 22 orang anggota LLP dari pelbagai cawang telah disempurnakan oleh Pegawai Memerintah INSKEP, Lt Kol Nurul Amir bin Othman TUDM.

Turut hadir Ketua Officer Leadership School (OLS) INSKEP, Kapt Mohd Firdaus bin Abd Aziz TUDM dan staf INSKEP

IMG 20200602 WA0016IMG 20200602 WA0017IMG 20200602 WA0018IMG 20200602 WA0019IMG 20200602 WA0020IMG 20200602 WA0021

KUALA LUMPUR, 2 Jun 2020 – Asisten Ketua Staf Tadbir, Brig Jen Dato’ Ahmad bin Abd Rahman TUDM telah menyempurnakan Majlis Penyampaian Bantuan Ihsan COVID-19 Fasa Ketiga kepada anggota-anggota yang layak menerima.

Seramai 18 anggota Markas Tentera Udara yang terkesan akibat pandemik COVID-19 menerima bantuan sumbangan dari Tabung Zakat ATM bagi meringankan beban kewangan yang ditanggung. Semoga sumbangan yang diberikan ini dapat menaikkan semangat penerima bantuan agar terus berdedikasi untuk menjalankan tugas yang diberikan.

NOTIS HAKCIPTA

NOTIS HAKCIPTA LAMAN WEB RASMI MARKAS TENTERA UDARA DIRAJA MALAYSIA

Hakcipta Laman Web Markas Tentera Udara Diraja Malaysia dan kandungannya yang termasuk maklumat, teks, imej, grafik, fail suara, fail video dan susunannya serta bahan-bahannya ialah kepunyaan Markas Tentera Udara Diraja Malaysia kecuali dinyatakan sebaliknya.

Tiada mana-mana bahagian portal ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipamerkan, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diuruskan bagi tujuan komersil dalam apa bentuk sekalipun tanpa mendapat kebenaran secara bertulis yang jelas terlebih dahulu daripada Markas Tentera Udara Diraja Malaysia.

Produk-produk lain, logo dan syarikat atau organisasi yang tercatat di dalam portal ini adalah kepunyaan syarikat atau organisasi tersebut.

DASAR KESELAMATAN DAN PRIVASI

DASAR KESELAMATAN

PERLINDUNGAN DATA
Teknologi terkini termasuk enkripsi data adalah digunakan untuk melindungi data yang dikemukakan dan pematuhan kepada standard keselamatan yang ketat adalah terpakai untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan.

KESELAMATAN STORAN
Semua storan elektronik dan penghantaran data peribadi akan dilindungi dan disimpan dengan menggunakan teknologi keselamatan yang sesuai.

DASAR PRIVASI

PRIVASI ANDA
Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung.

Sekiranya anda membuat transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu menyediakan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif.

MAKLUMAT YANG DIKUMPUL
Tiada maklumat peribadi yang akan dikumpul semasa anda melayari laman web ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel.

APA YANG AKAN BERLAKU JIKA SAYA MEMBUAT PAUTAN KEPADA LAMAN WEB YANG LAIN?
Laman web ini mempunyai pautan ke laman web lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman web ini sahaja. perlu diingatkan bahawa laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman web yang dilayari.

PINDAAN DASAR
Sekiranya dasar privasi ini dipinda, pindaan tersebut akan dikemas kini di halaman ini. Dengan melayari halaman ini dengan kerap, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang terkini, cara penggunaan laman ini dan bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain di dalam keadaan tertentu

untuk penerangan lanjut sila muat turun pdf di bawah

  DASAR KESELAMATAN ICT TUDM EDISI KE 2
PENAFIAN

Kerajaan Malaysia dan Markas Tentera Udara Diraja Malaysia adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini.

 

BAHASA LAIN

Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar adalah tidak dapat dielakkan. Markas Tentera Udara Diraja Malaysia tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi dari kandungan yang telah dialih bahasa tersebut. Untuk mendapatkan kandungan yang rasmi yakni tepat, rujuk kepada paparan Bahasa Melayu.

 

Lebih banyak artikel..

  1. footer alamat tudm